Vasile Bebe Stratulat

 

Vasile Bebe Stratulat (15 august 1938, Botoşani) - fizico-chimist şi cercetător ştiinţific. Născut într-o familie modestă (tatăl şofer, mama muncitoare). Şcoala primară în Bucureşti, iar cursurile profesionale la Şcoala „Timpuri noi” din Capitală, absolvită în 1958. Trudeşte din greu, având serviciu, pentru a termina Liceul „Ion Neculce” la cursurile serale, în anul 1958. Intră prin examen la Facultatea de Chimie, Secţia Fizico-chimie, a Universităţii bucureştene obţinând diploma de specialist în ştiinţele fizico-chimice în anul 1963. După un scurt stagiu didactic la Institutul de Mine din Petroşani se angajează ca inginer tehnolog la fabrica „Sintofarm” din Bucureşti unde funcţionează până în anul 1968. Între 1968-1970 lucrează ca referent importuri catalizatori la ISCE, Chimimport, după care trece în activitatea de cercetare, pe care o desfăşoară la Institutul de Cercetări şi Modernizări Energetice (ICEMENERG) ca cercetător principal în domeniul Tehnologia Materialelor şi Sudură, până în anul 1964. Activitatea sa profesională s-a desfăşurat în planurile cercetării, proiectării, producţiei şi învăţământului.

 

În domeniul cercetării străduinţele sale s-au materializat în rezolvarea unor probleme de interes naţional legate de sistemul energetic al ţării, recunoaşterea valorii muncii sale confirmându-se prin obţinerea unor brevete, singur sau în colaborare, cum sunt: Procedeu şi instalaţie de sudură cu arc electric, cu grad de aliere mărit prin creşterea potenţialului de difuzie brevet 56.072; Procedeu şi instalaţie pentru studiul relaxării şi detensionării termice a îmbinărilor metalice sudate brevet 56.700; Instalaţie mobilă de tratamente termice cu rezistoare şi comandă program brevet 57.867; Procedeu şi instalaţie de elaborare a oţelurilor şi aliajelor speciale, cu arc electric brevet 67.447; Instalaţie de sudare cu arc electric protejat de o descărcare permanentă a unui curent de înaltă frecvenţă brevet 68.636; Programator logic cu înregistrare a unui ciclu având două sau mai multe puncte de comandă brevet 71.076; Procedeu şi instalaţie pentru accelerarea tratamentelor termodinamice cu curenţi anodici în băi de săruri brevet 79.474; Procedeu şi dispozitiv pentru comanda, reglarea şi controlul aplicării forţei la instalaţiile de încercare la fluaj şi relaxare brevet 80.050; Înregistrator electronic pentru trei sau mai multe puncte de măsură brevet 80.062; Dispozitiv portelectrod brevet 80.632; Dispozitiv pentru determinarea forţei de strangulare a garniturilor elastice brevet 81915.

 

A contribuit la elaborarea măsurilor destinate îmbunătăţirii unor procese tehnologice, care au constituit subiectul unor comunicări ştiinţifice la sesiuni şi conferinţe de profil interne şi internaţionale. În domeniul învăţământului a predat la diferite niveluri cursuri de fizică teoretică. Ca activităţi colaterale, se menţionează, pe lângă cele din domeniul aparaturii electronice audio-video, preocupările sale începute în 1970 în sfera fenomenelor paranormale, legate de terapiile de redobândire şi măsurare a stării de sănătate, urmând diverse şcoli de iniţiere, şi devenind specialist în domeniul detectării de structuri discontinui în arheologie, geologie, defectoscopie, biodetecţie subterană, la suprafaţă şi aeriană, cunoaşterea şi investigarea sistemelor vii, telebiodeterminări, aplicaţii speciale psihotronice, optimizări şi compatibilităţi ale sistemelor vii şi armonizarea stărilor de stres.

 

În anul 1993 capătă calitatea de instructor autorizat pentru iniţiere în tehnica radiantă, gradele I şi II, care are ca scop armonizarea şi punerea în formă a viului şi diminuarea stării de stres. Din anul 1997 ţine lunar conferinţe de iniţiere în domeniul evoluţiei spirituale la Universitatea Populară Bucureşti. Cercetătorul Stratulat este fondatorul unei noi tehnici de armonizare şi redobândire a stării de sănătate la nivel spiritual, denumită Tehnica şi Terapia LIBE. Ea constă în seminarii de iniţiere, cu diferite tematici, care pun la îndemâna participanţilor capacitatea de a trăi în armonie cu tot ce există: cu tine însuţi, cu cei din apropiere sau cu Universul. Astfel toate dezechilibrele care apar în viaţă, sub diverse forme: boli, singurătate, sărăcie, destine nefavorabile, au profunde cauze naturale ale vieţii, lipsa de încredere în sine şi, nu în ultimul rând, pierderea motivaţiei de a fi.

 

În cadrul acestor seminarii Stratulat oferă informaţii şi învaţă exerciţii şi metode accesibile tuturor, prin care fiecare să poată lucra cu sine însuşi sau cu oricine doreşte să fie ajutat. A fost colaborator la revista culturală „ARCA”, din 1990 publicând articole de iniţiere spirituală. A fondat în august 1995, revista de iniţiere şi creştere spirituală „Kogaion”. A fondat Editura Kogaion în care se tipăresc numai cărţi cu profil de iniţiere spirituală. A susţinut rubrica Răspundem cititorilor la revista de „Leacuri şi terapii”. A fost membru al Asociaţiei Oamenilor de Ştiinţă din România şi este membru fondator şi profesor la ANATECOR „Asociaţia Naţională a Terapiilor Complementare din România” din Arad. Este fondator, membra de onoare şi profesor la SETRAS „Societatea Europeană pentru Tehnica Radiantă şi Armonie Spirituală” de la Deva şi a fondat, în anul 1995, Fundaţia Radiant Kogaion, instituţie umanitară nonprofit, care are ca scop înfiinţarea şi organizarea unui centru umanitar de ajutorare care să ofere condiţii optime pentru reechilibrarea socială, pentru restaurarea sănătăţii la toate nivelurile, pentru evoluţie spirituală, prin promovarea tuturor activităţilor ce vizează optimizarea şi armonizarea fiinţei.

 

Lucrări de referinţă

 

Lacrima Brâncuşi, colaborare, Bucureşti, 1992;

Lumina care vindecă, colaborare, Bucureşti, 1994 (două ediţii);

Triumfătoare viaţă se naşte din lumină, în colaborare, Bucureşti, 1995;

Tainicele puteri vindecătoare, în colaborare, 1996;

Manualul terapeutului, în colaborare, Bucureşti, 1997;

Automobilul iarna, în colaborare, Bucureşti, 1988.

 

A mai publicat următoarele conferinţe în broşuri:

Era Vărsătorului şi armonia universală;

Radianţa principiul activ al vieţii;

Stresul, relaxarea, meditaţia şi tehnica radiantă;

Conştientul, subconştientul şi supraştientul treime a existenţei umane;

Corpul de glorie şi alchimia spirituală;

Legea miracolului şi legea graţiei;

Bogăţie şi posesie;

Spirit şi formă;

Tiran şi rebel;

Victimă şi salvator.

 

În CD a produs 14 expuneri din care se citează: Meditaţie de purificare a corpului primordial; Meditaţia de vindecare cu ajutorul elementelor primordiale: pământ, apă, aer, foc etc.; Meditaţie de vindecare a corpului spiritual cu ajutorul Arborelui Vieţii; Meditaţie de trezire a conştiinţei; Meditaţie de iubire; Meditaţie de trezire a chakrelor; Meditaţie pentru formarea unui scut de protecţie; Meditaţie specială pentru călătorie în timp etc.

 
 
 
 
 
 

 

Formular de contact

 

Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Introduceți codul de verificare pentru a transmite mesajul.

20314